DM 2018 – En fin oplevelse

Først og fremmest – tak for en dejlig weekend på Musholm. Vi var mange, der havde valgt at bruge denne weekend på DM. Det var dejligt. Der var også mange, der tilbød deres hjælp med at få skuet afviklet, og jeg tror, at de fleste fandt ud af, at det jo ikke var så ”farligt” at være med til at få DM til at køre. Det lover godt for kommende DM’er.

Dernæst vil jeg gerne sige tillykke til alle vinderne. Der var nogen, der tog sig af mange af placeringerne, men fortvivl ikke. Ved en gennemgang af fuglene i reolerne, fik jeg øje på rigtigt mange dejlige fugle, som kunne gøre enhver opdrætter stolt. I 2018 kom de bare ikke helt frem i forreste geled. Det skyldes vel først og fremmest, at der i år var usædvanligt mange ”kanon-fugle”. Måske flere end nogensinde tidligere.

Det var første gang, at vi havde engageret en udenlandsk dommer til de australske. Hun dømte fint, siger opdrætterne, men vi skal sikre, at kommende dommere er nogen, der vil kommentere mere end tilfældet var denne gang.

De fleste ønskede en gentagelse af DM i 2020, hvis vi kunne forhandle os til rette med Musholm. Det har siden vist sig, at det desværre ikke har været muligt. Den favørpris, som vi havde fået i 2018, vil mindst blive fordoblet i 2020 – og det har vi ikke råd til. Læg dertil at udgifterne til indkvartering af dommerne også er langt højere end vi er vant til. Så tror jeg de fleste kan se, at vi skal kigge os om efter et andet sted.

Resultaterne i listeform kan ses (og udskrives) her, mens billederne af de bedste fugle findes her:
De bedste voksne hanner – standard:

De bedste voksne hunner – standard:

De bedste unge hanner – standard:

De bedste unge hunner – standard

De bedste australske

De bedste voksne hanner – Australske

De bedste voksne hunner – Australske

De bedste unge hanner – Australske

De bedste unge hunner – Australske

De bedste juniorfugle – Standard